Av 480 millioner til norsk filmproduksjon blir 80 % brukt på produksjoner med menn som produsenter / regissører er jenter for feige til å lage film?  Eller er gutta for brautete og frekke ?

Det er to år siden kulturministeren fikk rapport om lav kvinneandel i film. Les rapporten har noen ting skjedd siden det ?

http://www.regjeringen.no/upload/KKD/Medier/Bransjeradet_rapport.pdf

Visninger: 112

Kommentert av Synnøve Gimse den 6 mai 2012 kl. 19.20

Det er ikke godt å si, men feil er det i hvert fall om jenter skal få større rett på pengestøtte fordi de er jenter.

Kommentert av Geir Bergersen den 6 mai 2012 kl. 22.56

Du mener at det bare vil føre til dårligere filmer?  Mulig det at jenter lager dårligere filmer enn menn, hvorfor er det i tilfelle slik?  Jeg er motstander av at offentlig finansiert film skal ha såkalt skjev kjønnsfordeling, dvs at kvinner på manus , regi og som produsenter skal prioriteres..  Men dette er ikke noe som er unikt for filmbransjen, antallet jenter som starter bedrifter er  vesentlig lavere enn menn.  Og på Kapital sin liste over de 100 mektigste kvinner er det kun 4 stykker fra topp 20 fra næringslivet

http://www.hegnar.no/kvinner/article683019.ece

Kanskje har jenter for dårlige ideer ?

Kommentert av Synnøve Gimse den 7 mai 2012 kl. 12.26

Jeg tror ikke det. Jeg er jente, og tror ikke jeg ville laget en dårligere film fordi jeg er jente. Jeg tror ikke jenter generelt er dårligere til å lage film, men kanskje interessen er lavere. Jeg mener at for å få gode filmer må støtten gies på grunnlag av potensiale til filmen, ikke på om det er en mann eller kvinne som står for prosjektet.

Kommentert av Geir Bergersen den 7 mai 2012 kl. 21.35

Det er jeg helt enig i, poenget må jo være spennende filmhistorier som gir publikum en opplevelse.   Jeg tror det ikke er ideene det er noen mangel ved, jeg tror det kanskje bare er snakk om å profesjonalisere manus og filmfortellingene, at folk får en mulighet til å bygge og utvikle best mulig prosjekter.  Har du en god filmide, ta kontakt med Elin Rise her så kan Elin hjelpe deg med å utvikle filmideene fra en pitch til et filmatiserbart manus.  Vi har en samling 11.juni, med månedlige nettverkssamlinger deretter.. Vi jobber med å få på plass filmskapere og manusforfattere som kan bistå som rådgivere

Kommentert av Maren Wesseltoft den 12 mai 2012 kl. 18.05

Jeg tror det er slik at gutter kanskje har litt spissere albuer, og lettere for å få den støtten og hjelpen de trenger til å skape et filmmanus, ikke bare fordi de kanskje er flinkere, men også fordi de tør å ta kontakt og prøve! 

Gleder meg veldig til dette prosjektet. Men er det slik at det hele starter 11 juni, eller skal/kan man, dersom man sitter på en ide, kontakte Elin Rise før den tid? Hadde vært utrolig om dere hadde fått tak i Margaret Olin!

Kommentert av Maren Wesseltoft den 12 mai 2012 kl. 18.08

Margreth* Olin

Kommenter

Du må være medlem av jentefilm for å kunne legge til kommentarer!

Bli med jentefilm

Siste aktivitet

Arrangementer

Nettverk for jenter mellom 16-28 år som vil lage film. Drives av Vestfold Filmforum med finansiering fra BLD. Kontakt mob: 48034183

Om

Geir Bergersen opprettet dette Ning-nettverket.

© 2020   Created by Geir Bergersen.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår